Home page VBR-Belgium About us Contact us News Events VBR-Belgium-shop Legal .................... Online shop English Français Nederlands Deutsch Italiano Espanol Ukrainian Dansk Suomi Norsk Latvijas.
© Copyright protected by VBR-Belgium
Anti steekpartij T-shirt
Snijwerende kledij
Drie maal sterker dan een snijwerende T-shirt Combat Cut Alpha shirt
Combat Cut Alpha shirt - Kevlar 3 Way - 3x Cutyarn level 5 - Zachte  Coolmax mesh. Geschikt voor:   Militair - Politie - Zelfverdediging Kleur: Zwart Maten: S-M-L-XL- 2XL-3XL
Als antwoord op de zware combat messen die in het crimineel milieu gebruikt worden werd er in overleg met de bewakingssector een nieuwe anti steekpartij T-shirt ontwikkeld. Het snijwerende weefsel met een snijweerstand niveau 5 is enkel geschikt als bescherming tegen de goedkope zakmessen en cutter messen die in elke doe-het-zelf zaak te vinden zijn, echter wanneer het gaat om professionele combat messen dan is één laag snijwerend materiaal niveau 5 onvoldoende. De nieuwe anti steekpartij T-shirt bevat drie lagen snijwerende materiaal!  Anti steekpartij T-shirt van VBR-Belgium
Verschillende klassen in snij- en steekwerende kledij.
Snijwerende T-shirts Een snijwerende T-shirt bevat een laag snijwerend materiaal en is geschikt als bescherming tegen een snijdende aanval met goedkope zakmessen, keukenmessen en cutter messen. Een enkel snijwerend materiaal heeft slechts een zeer geringe steekweerstand die slecht stompe messen kan stoppen.
Anti steekpartij T-shirt Een anti steekpartij T-shirt bevat meerdere lagen snijwerende materiaal en is geschikt tegen een snijdende aanval met professionele combat messen en cuttermessen. Door het gebruik van meerdere lagen snijwerend materiaal neemt ook de steekweerstand toe en is deze anti steekparij T-shirt al geschikt tegen vele soorten steekaanvallen. Echter blijft de bewegelijkheid van de anti steekpartij T-shirt nog vrij goed en kunnen ook de schouders en armen beschermd worden.
Steekwerende vest Een steekwerende vest volgens de officiële steekweerstand KR1-SP1 biedt een grote steekweerstand zowel tegen messen als priemen. Deze steekwerende vesten zijn relatief dik en niet er comfortabel om gedurende een lange tijd te dragen. De bescherming van de vest is beperkt tot het bovenlichaam. Armen en schouders zijn niet beschermt.
Snijwerende functie bij een steekpartij. Een snijwerende T- shirt met een beschermings- waarde niveau 5 (EN388) biedt bescherming tegen een snijdende aanval met zakmessen, keukenmessen en zelfs cutter messen. Dit zijn over het algemeen eerder goedkope messen die relatief dun zijn en op een eenvoudige manier geslepen zijn. Deze zakmessen komen het meest voor bij jongeren of in de keuken. Afhankelijk van de scherpte van het cutter mes, kan een snijwerende laag ook bescherming bieden tegen een aanval met een cutter mes. Echter één laag snijwerende materiaal met een beschermingswaarde niveau 5 (EN388) kan doorgesneden worden met een scherp cutter mes of een scherp combat mes. Deze professionele combat messen zijn uit een speciaal staal vervaardigd en met speciale technieken geslepen zodat ze uiterst scherp zijn en zeer goed snijden. Deze combat messen zijn ook aanzienlijk duurder dan gewone zakmessen en komen eerder voor bij criminelen. Bij een snijdende aanval met een combat mes bestaat de kans dat de bovenste laag snijwerende materiaal doorsneden zal worden, echter zal hierbij de tweede snijwerende laag beletten dat het combat mes de huid genaakt of een verwonding aanricht.
Anti steekpartij functie Het gebruik van twee lagen snijwerende materiaal biedt dan wel een goede bescherming tegen een snijwerende aanval met een mes, echter is de steekwerendheid te gering om een ernstige steekaanval met een gewoon zakmes te weerstaan. Uit een aantal praktische proeven is gebleken dat men minsten 3 lagen snijwerende materiaal nodig heeft alvorens men kan spreken over enige praktische bescherming tegen een stekende aanval met een gewoon zakmes of keukenmes. Hierdoor hebben we voor onze anti steekpartij T-shirt 3 lagen snijwerend materiaal als basisbescherming genomen. De meeste goedkope dunne zakmessen of keukenmessen zullen plooien of breken als men steekt op drie lagen snijwerende materiaal. Hoewel bij zeer vele steekpartijen ook zeer veel snijdende aanvallen zijn, wordt er uiteraard ook veel gestoken met een mes. In die zin is een anti steekpartij T-shirt de meest ideale oplossing voor casual kledij die gedurende lange tijd kan gedragen worden en biedt deze zowel een snijwerende als een steekwerende bescherming tegen gewone zakmessen en keukenmessen
3 Way buitenlaag bescherming Waar meeste goedkope snijwerende T-shirts een katoen buitenlaag gebruiken hebben we voor onze anti steekpartij een zwarte Kevlar 3 Way buitenllaag gebruikt. Deze zwarte Kevlar 3 Way heeft dus verschillende functies. Vooreerst  heeft deze Kevlar buitenlaag een brandvertragende eigenschap. Deze biedt dan bescherming tegen brandende sigaretten of kaarsen. Ten tweede heeft deze 3 Way Kavlar een snijweerstand niveau 2 volgens EN388 en eveneens een perforatie weerstand niveau 2. Deze snijweerstand niveau 2 belet dat de buitenlaag al onmiddellijk doorgesneden word indien er met een gewoon zakmes of ander scherp voorwerp op snijdt. Eveneens heeft biedt de perforatie weerstand van de Kevlar een extra steekweerstand die de steekweerstand van de drie lagen snijwerende materiaal versterkt. Ten derde beschikt de 3 Way Kevlar over een hoge scheurweerstand die de buitenlaag van deze anti steekpartij T-shirt beschermt tegen het scheuren door trekken of haperen aan scherpe voorwerpen.
Zachte Coolmax mesh Wij krijgen vrij veel positieve reacties over het gebruik van onze zachte grijze Coolmax binnenlaag.  Het spreekt vanzelf dat een Coolmax vocht management systeem die de transpiratie verder weg van het lichaam voert en het lichaamsvocht snel laat verdampen een belangrijk voordeel is ten opzichte van de oude snijwerende Kevlar T-shirt met katoen buitenlaag. Van zodra de transpiratie begint wordt deze afgevoerd door de Coolmax en krijgt men een fris gevoel. Zelfs al beschikt de anti steekpartij T-shirt over drie lagen snijwerend materiaal, de Cutyarn die gebruikt wordt is vrij luchtig waardoor ze in de buitenlucht goed ademend is. Dit in samenwerking met de Coolmax binnenlaag vormt dit een comfortabel geheel die zorgt dat de anti steekpartij T-shirt geen oververhitting van het lichaam veroorzaakt. Deze grijze zachte Coolmax is een officieel product van Coolmax en wordt al ruim in verschillende andere kledij gebruikt.
Combat Cut Alpha shirt - Kevlar 3 Way buitenlaag - 3x Cutyarn level 5 op de romp - 2x Cutyarn in de armen - 2x Cutyarn in de afneembare Col - Zachte  Coolmax mesh. Geschikt voor:   Militair - Politie - Zelfverdediging Kleur: Zwart Maten: S-M-L-XL-2XL-3XL De meest geschikte snij- en steekwerende T- shirt die een algemene bescherming kan bieden tegen een steekpartij  is de Combat Cut Bravo Shirt Full Protection.  
Anti steekpartij T-shirt van VBR-Belgium
Snij- en steekwerende T-shirt volledige bescherming. Deze zwarte Combat Cut Bravo shirt Full protection met afneembare col is voorzien van verschillende lagen snij- en steekwerende  Cutyarn level 5. De armen en hoge col zijn voorzien van twee lagen snijwerende Cutyarn, terwijl de romp voorzien is van drie lagen snijwerende Cutyarn niveau 5. De buitenkant van deze Combat Cut Bravo shirt is gemaakt uit een 3 Way zwarte Kevlar. Deze 3 Way zwarte Kevlar is brandvertragend, snijwerende niveau 2, steekwerend en scheurwerend. De combinatie van de snij- en steekwerende Kevlar met meerdere lagen snij- en steekwerende Cutyarn bieden reeds een hogere bescherming tegen het snijden met zeer scherpe vlees messen, combat messen of korte Japanse zwaarden en de vier lagen snijwerende materiaal boven elkaar bieden ook een relatief goede weerstand tegen het steken met messen of scherpe voorwerpen zoals schroevendraaiers. Deze Combat Cut Bravo shirt is eveneens voorzien van een afneembare en snijwerende hoge kraag. Deze afneembare en snijwerende kraag beschikt over een dubbele snijwerende voering en biedt niet alleen een snijwerende bescherming aan de hals, maar biedt ook warmte tijdens de winter of nachtwacht. Deze snijwerende kraag kan afgenomen worden indien het tijdens de dag te warm wordt. De hals is een van de plaatsen die veel verwond wordt bij steekpartijen. Deze zwarte Combat Cut Bravo shirt beschikt binnen in over een zachte Coolmax mesh voering die zacht is en zelf bloot op het lichaam kan gedragen worden. De Coolmax mesh in contact met de huid heeft een goede vochtregulerende werking waardoor de T-shirt fris aanvoelt. Voor wie een goede bescherming wenst tegen steekpartijen, deze Combat Cut Bravo Shirt Full Protection kan reeds een steekwerende vest vervangen maar biedt daarenboven nog een extra snij- en steekwerende bescherming aan de armen en de hals. De Combat Cut Bravo Shirt Full Protection is dus aanzienlijk meer of een gewone steekwerende vest.
Prijs info online bestellen Snijwerende T-shirts Steekwerende T-shirts Anti steekpartij T-shirts Snijwerende Polo’s Snijwerende regenvesten Steekwerende vesten Kogelwerende vesten Kogelvrij vest kopen Snijwerende broeken Anti verkracht broek Handschoenen politie Politie uitrusting Anti terreur kogelvrije vest Prijs info online shop Prijs info online shop Prijs info online shop Prijs info online shop
De Combat Cut Alpha en Bravo kunnen gecombineerd worden met modieuze kledij waardoor men dagelijks discreet een snij- en steekwerende bescherming in alle comfort kan dragen.
Prijs info online shop Prijs info online bestellen
Rode waterafstotende Cordura vest met een snijwerende voering uit Cutyarn (Cut resistant Yarns) niveau 5.
Prijs info online shop Prijs info online shop
Zwarte Cordura vest met een snijwerende voering uit Cutyarn (Cut resistant Yarns) niveau 5, die veel gebruikt wordt door politie, bewakingsdiensten en veiligheidsdiensten.
Prijs info online shop
Rode Snijwerende Cordura vest met duivels drietand voor Belgische  voetbalsupporters.
Prijs info online shop
Youtube Steekpartij video
Dunne snijwerende tactiche overvest in rode kleur met duivels drietand. Ideaal om boven een snijwerende T-shirt of kogelwerende vest te dragen.
Snijwerende en brandwerende col voor politie en security
Prijs info online shop
Zwarte snijwerende Combatbroek 
VBR-Belgium Combatbroek met waterafstotend katoenen buitenkant en 360° snijwerend Cutyarn level 5. Handig met veel zakken. Snijwerend voor de benen tegen overvallen en glasscherven. Zwart van kleur vormt met rode T- shirt de Belgische driekleur.
Prijs info online shop
Overvallers snijden in de bil van hun slachtoffer omdat ze niet meer weg zouden kunnen lopen en sneller hun bezittingen zouden afgeven. 
Snijwerende Boxershort
Prijs info online shop
De VBR-Belgium Tactische snijwerende anti-verkracht broek
Snijwerende T-shirt
Snijwerende broek
Prijs info online shop Prijs info online shop
Steekwerende Politie trui Combat Police 1
Prijs info online shop
Blauwe brandwerende, snijwerende en steekwerende hoge col standaard model gemaakt uit Nomex- Kevlar en Spectra. Is speciaal voorzien om onder de universele politie tui (Combat Police) gedragen te worden
Prijs info online shop
Deze blauwe brandvertragende, snijwerende en steekwerende sweater met zakken voor extra beschermende pakketten werd ontwikkeld om politieagenten de maximum bescherming te bieden tegen een ernstige terreuraanval met lichte wapens of messen, maar waarbij het comfort en de bewegelijkheid van de drager maximaal behouden blijft.
Torskin is een collectie innovatieve snij-, slag- en steekwerende kleding
Prijs info online shop
De Torskin slag-,steek- en snijwerende T-shirt met steekwerende pakketten is een beschermende T-shirt die zeer licht, ademend en comfortabel is en uitgerust is met de 5 steekwerende pakketten die de vitale organen beschermen met speciale soepele steekwerende pakketten:
Svensk România Polski Português Ελληνικά Pусский Magyar Slovenskı českı Slovenski Hrvatski Eesti.
Prijs = 110 Euro
Beschermt het aangezicht en de nek en keel tegen snijwonden en brandwonden. Budgetvriendelijke oplossing voor politie en security
Anti steekpartij T-shirts